Пандишпан
-
Дата:
-
Категория:Сладки печива
Доста от клиентите, които идват на място при нас в пекарната, споделят, че не успяват да направят хубав пандишпан. Ето защо решихме днес да Ви споделим рецептата за пандишпан, която ние използваме.
Необходими продукти:
4 яйца;
100 гр. захар;
100 гр. брашно Schar Mix B;
2 гр. бакпулвер.
Време е за готвене!
Необходимо е да отделите белтъците и жълтъците в две различни купи. Половината количество от захарта се разбива заедно с белтъците на сняг, а другата половина се разбива заедно с жълтъците.
Добавете бакпулвера към брашното в купа и разбъркайте добре. От тук нататък започваме да работим със силиконова шпатула.
Когато се приготвя смес за пандишпан, правилото е "тежкото към лекото".
Започнете постепенно да добавяте разбитите жълтъци към разбитите белтъци като разбърквате на ръка със силиконовата шпатула. След това по същия начин се добавя и брашното (с добавения към него бакпулвер). През цялото време бъркаме бавно и внимателно, на ръка.
Излейте сместа в желаната от Вас форма. Ние използваме кръгла фирма Ф26см и от така забърканото количество получаваме две платки (срязваме пандишпана на две след изпичане и изстиване).
Печем в предварително загрята фурна на 170 градуса с включен вентилатор. Времето за печене зависи от характеристиките на Вашата фурна и е в диапазона от 15 до 25 минути.
В зависимост от рецептата, която сте решили да приготвите, можете да излеете сместа в различна форма - в кръгла форма, за да приготвите платки за торта или в голяма правоъгълна форма, за да намажете с любим крем и да навиете на руло. Оставяме това на Вашето въображение и вкус!