Меденки без глутен и лактоза
  • Дата:
  • Категория:
    Сладки печива

Необходими продукти:
✅ 250 гр брашно Schar Mix B;
✅ 1 яйце;
✅ 100 гр захар;
✅ 4 гр сода бикарбонат;
✅ 2 гр канела;
✅ 40 гр мед;
✅ 100 гр олио.

И нека започваме!

✔️Добавете яйцето, захарта, меда и олиото в по-дълбока купа и разбийте с миксер до получаване на хомогенна смес.

✔️Омесете меко тесто като добавите предварително смесените сухи съставки.

✔️Оформянето на меденките оставяме на Вашата преценка и предпочитания. Единствено препоръчваме меденките да са с дебелина около 2см, за да не изсъхнат прекалено много при печенето.

✔️Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 14 минути.

✔️След като извадите меденките от фурната ги оставете до пълното им изстиване, защото са много крехки докато са още топли.